perjantai 15. helmikuuta 2013

Vesikrassi-lohipiirakka

Minulla oli jääkaapissa puolisen kiloa kypsää lohta. Tein siitä eilen lohipastan ja nyt käytän loput lohet piirakkaan.

Ensimmäinen aihe: Piirakkapohja. Tällä kertaa olin hieman laiska joten päätin oikaista ostamalla valmispohjan. 2,50 e! Mitä perkelettä! Itsetehty piirakkapohja maksaa ehkä maksimissaan 50 centtiä! .... kgekeerrhh ... Vielä tämän kerran suostun maksamaan valmispohjasta tällaisen hinnan - vain ja ainoastaan koska ei ole aikaa tehdä sitä itse. Lupaan ottaa haltuun tämän ongelman ja selvittää teille kaikki salaisuudet mitä tulee itsetehtyyn piirakkapohjaan. Mieleni teki hieman viisastella myyjälle, mutta tiesin sen olevan täysin turhaa - eikä missään määrin hänen syytään - joten hymyilin vienosti näyttäen täydelliseltä idiootilta, jonka ostoksista voisi päätellä ettei hän aio laittaa piirakkaansa muuta kuin rehuja.

Toinen aihe: Vesikrassi. Tämä on maaginen salaatti, joka löytyy yrttihyllystä. Tästä voisi myös päätellä että kyseessähän on itseasiassa yrtti, mutta yritän olla ottamatta kantaa kumpi se on. Lohen kanssa se kuitenkin bondaa kuin Matti ja Teppo svengaa!

Kolmas aihe: Gordon Ramsay. Äärimmäisen inspiroiva ja äkkipikaisesta luonteestaan huolimatta loistava kokki. Tämä resepti on Gordon Ramsayn ja Mark Sargeantin "Pubi-ruokaa" kirjasta. Gorgon käyttää kaikissa piiraissaan murotaikinaa ja tätä muutaman kerran kokeilleeni voin todeta että se on paska idea. Voin myös ohimennen kertoa että "Pad thai" a la Gordon on toooodella perseestä! Älä siis käytä murotaikinaa suolaisissa piirakoissa sekä vältä tai vähintäänkin kyseenalaista Gordonin thaireseptit!

VESIKRASSI-LOHIPIIRAKKA

1 itsetehty (tai valmis)piirakkapohja n. 300 g
1 nippu vesikrassia
150 g lohta (missä tahansa muodossa: raakana, kypsänä, savustettuna, graavattuna)
3 isoa munaa
4 dl ranskankermaa
1½ sitruunan kuori hienoksi raastettuna
2 tl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

Taputtele piirakkapohja sopivan kokoiseen vuokaan. Nypi pohjalle vesikrassin kaikki lehdet. Asettele vesikrassin päälle lohi peukalon kokoisina paloina.Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, sitruunankuori ja -mehu. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Kaada seos hitaasti lohen ja vesikrassin päälle. Rouhaise myllystä pinnalle mustapippuria.


Paista 35-45 minuuttia 200 asteessa eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinnalta kullanvärinen.

Anna jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kuin irroitat piirakan vuoasta.

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ruokaa

About Me

Rasmus
Rumpalina olen oppinut jotain intohimosta ja sitä seuraten kokkaan ruokaani. Nelihenkisellä perheellä ei ole aikaa käydä ravintoloissa, joten tuon ravintolat käymään meillä.
Tarkastele profiilia

Facebook