torstai 14. helmikuuta 2013
Lohipasta
Ostin 1,6 kg kirjolohen kaupasta kokonaisena. Ensimmäiseksi valmistin siitä Kirjolohta couscousin kera. Lohta jäi - kuten arvelinkin - kohtuullisen paljon, joten jatkojalostin kalan tähteistä lohipastan. Löysin äitini kirjaston uumenista Jyrki Sukulan "Kaikilla mausteilla" keittokirjan. En usko että äitini sitä on liiaksi lukenut joten päätin anastaa sen parempaan talteen. Nyt samalla selviää lukeeko äitini tätä blogia! Tämä ohje mukailee kirjasta löytynyttä ohjetta: Kylmäsavulohipasta. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kylmäsavulohta, sipulia, kuohukermaa, valkoviiniä, konjakkia ja mausteita. Kaivelin kaappejani ja tässä tulos: konjakin korvasin brandyllä ja vodkalla, viinin siideriviinietikalla ja kuohukerman ruokakermalla. Mikäli viiniä löytyy: käytä sitä, brandy ja vodka toimii mutta kuohukerma on aina parempaa kuin ruokakerma.
400 g kypsennettyä lohta (tai kylmäsavulohta)
1 hienonnettu sipuli
3 dl kermaa
1 dl valkoviiniä (tai 1/4 dl viinietikkaa)
2 rkl vahvaa alkoholijuomaa (konjakki, brandy, vodka ym.)
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
vähän persiljaa
tilkka öljyä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tärkeintä on että vedessä on reilusti suolaa. Maista keitinvettä ja varmista maukas suolaus! Valuta pasta, mutta säästä tilkka keitinlientä. Voit lisätä keitinlientä pastan joukkoon mikäli se meinaa olla kuivakkaa.
Paista sipulia pannulla (johon mahtuu reilu 4 dl nestettä) öljyssä. Lisää valkoviini sekä vahva alkoholi ja anna alkoholin haihtua. Lisää kerma ja (mikäli käytät kylmäsavulohta niin lisää sekin tässä vaiheessa) keitä noin 10 minuuttia. Mikäli käytät kypsää kalaa lisää se tässä vaiheessa ja anna lämmetä kastikeen kanssa. Tarkista maku ja mausta. Koristele persiljalla!
LOHIPASTA
500 g tagliatellea tai spagettia400 g kypsennettyä lohta (tai kylmäsavulohta)
1 hienonnettu sipuli
3 dl kermaa
1 dl valkoviiniä (tai 1/4 dl viinietikkaa)
2 rkl vahvaa alkoholijuomaa (konjakki, brandy, vodka ym.)
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
vähän persiljaa
tilkka öljyä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Tärkeintä on että vedessä on reilusti suolaa. Maista keitinvettä ja varmista maukas suolaus! Valuta pasta, mutta säästä tilkka keitinlientä. Voit lisätä keitinlientä pastan joukkoon mikäli se meinaa olla kuivakkaa.
Paista sipulia pannulla (johon mahtuu reilu 4 dl nestettä) öljyssä. Lisää valkoviini sekä vahva alkoholi ja anna alkoholin haihtua. Lisää kerma ja (mikäli käytät kylmäsavulohta niin lisää sekin tässä vaiheessa) keitä noin 10 minuuttia. Mikäli käytät kypsää kalaa lisää se tässä vaiheessa ja anna lämmetä kastikeen kanssa. Tarkista maku ja mausta. Koristele persiljalla!
Kalaa jäi edelleen joten seuraavaksi teen siitä vesikrassi-lohipiiraan!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ruokaa
About Me
- Rasmus
- Rumpalina olen oppinut jotain intohimosta ja sitä seuraten kokkaan ruokaani. Nelihenkisellä perheellä ei ole aikaa käydä ravintoloissa, joten tuon ravintolat käymään meillä.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti